DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bu sefer de Koronavirüs korkusu ‘hasta’ ediyor!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bu sefer de Koronavirüs korkusu ‘hasta’ ediyor!’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus koronavirüse yakalanma kaygısının milyonlarca insanın akıl sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde, video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, koronavirüsün sebep olduğu korkunun, milyonlarca insanın akıl sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.

Ghebreyesus, “Akıl sağlığı zaten dünya çapında ihmal edilen bir sağlık sorunuydu. 1 milyara yakın insan, ruhsal bir bozuklukla yaşıyor. Her yıl 3 milyon kişi aşırı alkol kullanımından ölüyor. Her 40 saniyede bir kişi de intihar ediyor.” diye konuştu.

Ruh sağlığıyla ilgili hizmet veren sağlık kuruluşlarının bazılarının, Covid-19 hastalarının tedavilerinin yapılması için kapatıldığını belirterek, bu nedenle daha az kişinin kaliteli akıl sağlığı hizmetlerine erişebildiğini vurguladı.

Ghebreyesus, düşük ve orta gelirli ülkelerde, zihinsel, nörolojik ve madde kullanım bozuklukları olan kişilerin yüzde 75’inden fazlasının hiçbir tedavi görmediğini söyledi.

Salgın nedeniyle sosyal etkileşim eksikliğinin pek çok kişinin psikolojisini sarstığını beliren Ghebreyesus, konuşmasında bakımevleri ve akıl hastanesi gibi yerlerde bulunanların Covid-19 riski altında olduklarının da altını çizdi.

YORUM YAP