DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bülent Arınç: ‘Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler.’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bülent Arınç: ‘Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler.’

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç önceki gün Habertürk canlı yayınında “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” dedi.

Canlı yayında soruları cevaplayan Arınç, üç yıldır tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala’ nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ettiğini söyledi.

Selahattin Demirtaş’ın da serbest kalması gerektiğini belirten Bülent Arınç,”Ben Başbakan Yardımcısı iken, çözüm süreci içerisindeyken de bazılarının tahliyesi sağlandı. Yani bunun da tahliyesi olabilir” yorumunu yaptı.

Arınç Demirtal hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş’ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler.”

Bülent Arınç’ ın sözlerine tepkiler

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç ‘ın sözlerine değerlendiren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Ben sayın Arınç’ın bu açıklamaları Saray’dan icazet almadan Erdoğan’la konuşmadan yaptığını düşünmüyorum. Eğer bunlar sayın Arınç’ın geçmişte yapmış olduğu açıklamalar gibi toplumun gazını almak için tulûat değilse o zaman bu şunu gösteriyor. Artık Cumhur ittifakının içinde vekalet savaşları başlamıştır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, “Ne adalet arayışımızdan vazgeçeriz ne de iddialarımızdan” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından Arınç’a seslenen Gökçek de “Bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün Arınç teröristlere kol kanat geren hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden Demirtaş’a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanımın ve AK Partimizin fikri bu değil. Sen ne biçim AK Partilisin. Yasin Börü’nün katillerine alkış tutan adama sen nasıl alkış tutarsın? Adamı masum ilan edersin?” dedi.

YORUM YAP