DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

“ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE BİZ AÇIZ”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
“ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE BİZ AÇIZ”

DEVA Partisi Salihli İlçe Başkanı Salih Çelik ürünü zarar gören çiftçiye bakanlık tarafından yapılan yardımı yetersiz buldu.

Haber: Nezih VAROL

DEVA Partisi Salihli İlçe Başkanı Salih Çelik ürünü zarar gören çiftçiye Tarım Bakanlığı tarafından yapılan yardımı yetersiz bularak “Mayıs ayında bağlar ve zeytinlerde oluşan afaddan dolayı Tarım Bakanlığı 5 milyon lira para göndermiş, bunu müjde olarak sunanlar olmuş, oysa dekar başına 20 lira verilecek” dedi.

Başkan Çelik açıklamasında şunları söyledi: “Geçen gün yerel basında Mayıs ayında bağlar ve zeytinlerde oluşan afaddan dolayı Tarım Bakanlığı 5 milyon lira para göndermiş diye haber yapılmış. Bunu müjde olarak sunanlar olmuş. Arkadaşlar Manisa’ya 5 milyon lira geldi, ilçemize 2 milyon lira gelmiştir.Toplam başvuru yapan çiftçimiz 2 bin civarında olup dekar başına 20 lira verilecektir. Sayın yetkililer çiftçimiz kullanamadığı suya dekar başı 75 lira ödedi, gübre, mazot fiyatını söylemeyeyim, dekar başına verilen 20 lira ya da 30 lira hasar görmüş zeytin ve üzümün bir keleter ya da kasa parasıdır. Çiftçimize sahip çıkalım. Çiftçimiz üretmeden sizler bizler açız”. dedi.

YORUM YAP