DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Cumhurbaşkanı: ‘Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti son 7 yılda tarihi bir dönemden geçti’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanı: ‘Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti son 7 yılda tarihi bir dönemden geçti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu.

Erdoğan, “Bu dönemin içinde her türlü mücadele, her türlü kahramanlık, her türlü cesaret, her türlü zafer vardır. Hamdolsun, saldırı ve ihanet safı başarısız olmuş, mücadele ve kahramanlık safı, yani milletin safı her türlü imtihandan alnının akıyla çıkmıştır.” dedi.

Milletlerin ve devletlerin asırlara sari sonuçları olan dönemleri bulunduğunu belirten Erdoğan, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin son 7 yılda tarihi bir dönemden geçtiğini söyledi. ”Bu dönemin içinde her türlü tuzak, saldırı, oyun, ihanet, acı ve sıkıntı olduğunu” dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, 200 yılı bulan demokrasi arayışlarımızda, doğrudan milletimizin iradesiyle hayata geçirilen tek yönetim reformudur. Diğer tüm değişimler, ya savaş şartlarında ya da olağanüstü dönemlerde gerçekleşmiştir. Demokrasinin ve Cumhuriyetin özüne uygun bu reformun sahibi, bizatihi milletimizin kendisidir.” dedi.

“YENİ SİSTEMDE YÜRÜTME, YASAMA VE YARGI İLİŞKİLERİNİ ÇOK DAHA NETLEŞTİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Yeni sistemde, demokrasinin sacayağı olan yürütme, yasama ve yargı organları arasındaki ilişkileri çok daha netleştirdik. Böylece her erkin kendi alanında ülkeye ve millete en iyi hizmeti vermesini temin ettik.” diye konuştu.

”Nitekim Türkiye, yeni sistemle birlikte bölgesel ve küresel krizlere karşı daha etkin, daha hızlı ve daha kapsamlı refleksler verebilme imkanına kavuştu. Doğu Akdeniz’deki gelişmelerden koronavirüs salgınına kadar pek çok alanda, bunun somut neticelerini gördük, görüyoruz. Eksiklerimiz yok mu? Elbette var. Aksaklıklar yaşanmıyor mu? Elbette yaşanıyor. Yine yeni sistemin verdiği imkanlar sayesinde, eksikleri hızla tamamlıyor, aksaklıkları süratle düzeltebiliyoruz. Her değişim gibi bunun da oturması vakit alacaktır.”

YORUM YAP