DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Dahi Girişimci Elon Musk, insan beyniyle bilgisayar bağlantısı kuracak ‘Neuralink’ çipi tanıttı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Dahi Girişimci Elon Musk, insan beyniyle bilgisayar bağlantısı kuracak ‘Neuralink’ çipi tanıttı

Neuralink, bilgisayarı zihinle kontrol etme aşamasındaki denemeleri hayvanlar üzerinde devam ediyor. Dahi Girişimci Elon Musk, merakla beklenen yeni buluşunu internet ortamından canlı olarak tanıttı.

Elon Musk’ ın Neuralink ile insan ve bilgisayar arasında doğrudan bağlantı kurmayı amaçlıyor; insan denemeleri ise yıl sonunda başlanacak.

Tanıtım toplantısında Elon Musk nöroteknoloji şirketi Neuralink tarafından düzenlenen etkinlikte, doğrudan bir domuz beynine yerleştirilmiş bir çipi gösterdi.

”Bu çip bir bozuk para büyüklüğünde” diyen Musk, cihazın kafatasına yerleştirilebileceğini söyledi. Tasarım kulağın arkasına yerleştirilen, insan saçının dörtte biri genişliğinde 4 elektrot iplikten ve onlara bağlı bir çipten oluşuyor. Bu çipin nöranları ve sinir uçlarını uyarması hedefleniyor. 

Neuralink’in teknolojisinin ilk uygulamaları, beyin rahatsızlıklarını ve hastalıklarını tedavi etmede olacak,özellikle Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklar tedavi edilebilir. Elon Musk projeyi tanıtırken “önemli beyin ve omurga sorunlarını sorunsuz bir şekilde implante edilmiş bir cihazla çözeceğini” söyledi. Engelli kişiler, bilgisayara bağlanan bu çipi düşünceleriyle kontrol edebilecek.

Tanıtım toplantısında, ”Şu anda bir Neuralink’e sahip olabilirim ve siz bile bilemezsiniz. Belki de var.” diyen Elon Musk, daha önceki bir açıklamasında, ”Yapay zekaya sahip makineler insanlığı geride bırakıyor.” diyerek konuya ince bir uyarıyla dikkat çekmişti.

YORUM YAP