DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Demiryolu ile ihracat ‘değer’ bazında yüzde 43 arttı!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Demiryolu ile ihracat ‘değer’ bazında yüzde 43 arttı!

Türkiye’de lojistik anlamında yeni pazarlara ulaşmada demiryolu taşımacılığının önemi arttı. Demiryolu taşımacılığının maliyet, bürokrasinin azlığı, kısa sürede transit geçişler gibi birçok avantajı var. Ares Logistics CEO’su Engin Kırcı, bu konuya dikkat çekerek pandemi döneminde çevreci ve düşük maliyetli, farklı taşımacılık modellerinin daha çok ilgi gördüğünü ifade etti.

Ares Logistics CEO’su Engin Kırcı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) “taşıma şekillerine göre ihracat” verilerini paylaştı. Kırcı, özellikle karantina önlemlerinin yoğunlaştığı mart ve nisanda ihracatta demiryolu taşımacılığının payının 2019’un aynı dönemine oranla ikiye katlandığını söyledi. 2020’de pandemi dönemde demiryolu ile ihracatın yüzde 33 arttığını ve bunun bir rekor olduğunu belirtti. Karantina önlemlerinin yoğunlaştığı mart ve nisan aylarında bu artış yüzde 43’e ulaştı.

pandemi önlemleri ve yoğunluklar nedeniyle ihracatçıların alternatif taşımacılık çözümlerine yöneldiğini kaydetti.

Geçen yıl pandeminin etkisiyle toplam ihracatın 2019’a kıyasla yüzde 6 gerilediğini belirten Kırcı, pandemi döneminde çevreci ve düşük maliyetli, farklı taşımacılık modellerinin daha çok ilgi gördüğünü ifade etti. Kırcı, ilgili dönemde demiryolu ile ihracatın değer bazında yüzde 43 arttığını vurgulayarak, ihracatçının demiryolu tercihinin, mayıs ve sonrasında da devam ettiğini dile getirdi.

“Demiryolu ile ihracat yüzde 33’lük yükselişle 1 milyar 288 milyon dolara ulaştı. Böylece ihracatta demiryolu taşımacılığında rekor kırıldı. Pandemi nedeniyle de olsa demiryolunun yük taşımacılığındaki önemi bir kez daha görüldü.” diye konuştu.

YORUM YAP