DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Deprem ardından sosyal medyadan kin ve nefret paylaşan ‘problemli’ insanlar var

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Deprem ardından sosyal medyadan kin ve nefret paylaşan ‘problemli’ insanlar var

İzmir’ deki dün deprem ardından sosyal medyadan bazı çirkin paylaşımlar yapıldı; kin ve nefret söylemleriyle kendilerini ifade eden bu insanlar psikologlar tarafından genellikle ‘ezik-aciz ruhlu’ kabul ediliyor.

Ancak öte yandan sosyal medya üzerinden halka ulaşan bu mesajlar toplumu ayrıştırmayı ve insanları birbirleriyle çatıştırma amaçlı tahriklere de yol açabiliyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konuyla ilgili olarak İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında  konuştu.

Bakan Gül ortak acıların ortak duygudaşlığı gerektirdiğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bu ortaklığa halel getiren her türlü açıklamalara, tavırlara gerekli müeyyideyi hak eden süreçtir. Dolayısıyla cumhuriyet başsavcılıklarımız bu acılarımızı paylaşmak yerine nefret söylemi içinde olanlara gerekli soruşturmayı yapmaktadır.

10 ilde tahkikat yapılmış, 3 kişi Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep’te gözaltına alınmıştır. Kimse kardeşliğimizi suistimal edemez. Bunu yapmak isteyenlere adalet izin vermeyecektir.”

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise Gül’ün açıklamasının ardından yaptığı paylaşımda 6 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

İnce, Twitter’dan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“İçindeki kini ve nefreti sosyal medyadan yaymaya devam edenler, yazdıkça yakalanacaksınız. Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerimiz tarafından 37 paylaşım tespit edildi, 25 kişi için işlem başlatıldı, 6 kişi gözaltında.”

YORUM YAP