DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Dikkatler COVID-19 salgınına yoğunlaşırken geleneksel aşı uygulamaları aksamamalı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dikkatler COVID-19 salgınına yoğunlaşırken geleneksel aşı uygulamaları aksamamalı

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) dikkatler COVID-19 salgınına yoğunlaşırken hepatit B’nin aşı uygulamalarının aksamaması konusunda uyarılarda bulundu. Buna göre aşılanmamış bir bebeğin çocukluğunda hayatta kalabileceğini, ancak büyüdüğünde hepatit B’den ölebileceği konusunda özellikle dikkatleri çekiyor. Nitekim DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Hiçbir bebek, sadece aşı yapılmadığından büyüdüğünde hepatit B’den ölebilir” dedi.

Hepatit B’ de hastalığa karşı% 98-100 oranında koruma sağlayan güvenli ve etkili bir aşı mevcut. Bu aşı zamanında yapılırsa Hepatit B enfeksiyonunun önlenmesi, kronik hastalık ve karaciğer kanseri gelişimi de dahil olmak üzere bazı komplikasyonların gelişmesini önlüyor. Aksi halde hastalık kronik enfeksiyona neden olabilir ve insanları siroz ve karaciğer kanserinden yüksek ölüm riski altına sokabiliyor.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Hepatit B’ye karşı koruyucu bir önlem olarak aşılamanın öneminin altını çizerek, hastalığın çocuğa bulaşmasını önlemek, özellikle karaciğer hasarı vakalarının sayısını önemli ölçüde azaltmak ve gelecek nesillerde karaciğer kanserini kontrol etmek bakımından da aşı çalışmalarının önemine işaret etti.

 

YORUM YAP