DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DÜNYANIN İLK ALZHEİMER ŞARKISI: UNUTUYORUM

Yayınlanma Tarihi : Google News
DÜNYANIN İLK ALZHEİMER ŞARKISI: UNUTUYORUM

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği ülke genelinde ve yurt dışında şubeleşme, tanıtım ve hizmetle buluşturma çalışmalarına dünyanın ilk Alzheimer şarkısı ‘Unutuyorum’ ile renk kattı.

Haber: Nezih VAROL

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği yurtiçi ve yurtdışındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ülke genelinde pek çok ilde şubeleşen dernek, yurtdışında Özbekistan, Almanya, Hollanda Belçika, İsveç, Fransa, Kanada ve Avusturalya’da da temsilcilerle ağını büyütüyor. Dernek Genel Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş şubeleşme, tanıtım ve hizmetle buluşturma çalışmalarının, yeni profesyonel ve gönüllü katılımlarla hızla artarak devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Tanıtım amaçlı hazırladığımız broşürleri temsilcilerimizin bulunduğu bir çok ülkede dağıttık ve çok güzel geri dönüşleri oldu. Bunu belirli aralıklarla yapmayı sürdüreceğiz, tabi sosyal medyayı da çok iyi kullanıyoruz, broşürlerimizin maillerle daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyoruz. Ekiplerimiz İstanbul ve İzmir’de bir çok Alzheimer hastamızı bulundukları yerde ziyaret etti, yapılan mesleki görüşmeler sonrasında uygun hizmet modellerine yönlendirmeleri yapıldı. Sosyal Rehberlik Merkezimize telefon, watsapp ve mail aracılığıyla ulaşan bin 200 kişiye durumuna uygun engelli bakım, yaşlı bakım, huzurevi, evde sağlık ve evde bakım hizmetleri konularında rehberlik ve destek verildi. Ayrıca İstanbul ve İzmir’de hizmet veren ‘Evde Bakıcım ve ‘Lotus Sağlık Danışmanlık’ firmaları aracılığıyla evlerinde ziyaret edilen ihtiyaç sahiplerine özbakım desteği verildi.”

Dernek Genel Başkanı Hakan Berktaş, rap müziğinin genç isimleri arasında yer alan yeğeni Naci Berktaş ile arkadaşı Lewo’nun Alzheimer’i konu alan ‘Unutuyorum’ adlı şarkıyı yakında müzik sevenlerle buluşturacağının da müjdesini verdi. Naci Berktaş, arkadaşı Lewo ile dayısını ziyareti sırasında Alzheimer hastaları ile karşılaşır ve onların durumundan etkilenip söz ve müziği kendilerine ait ‘Unutuyorum’ adlı şarkıyı yazarlar. Unutuyorum, dünyanın ilk Alzheimer şarkısı olarak biliniyor.
www.alzheimerdemansdernegi.org www.sosyalrehberlik.com

YORUM YAP