DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Faik Öztrak sordu, ‘Kur yükselişinin nedeni Dış Güçler mi?’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Faik Öztrak sordu, ‘Kur yükselişinin nedeni Dış Güçler mi?’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

‘Ülkede salgın pik yapar, halk suçlu olur. Enflasyon patlar, faiz suçlu olur. Avro 9 ’a, Dolar 7,65 ’e çıkar, dış güçler suçlu olur. EBA çöker, kalabalıklar suçlu olur. Ne güzel ülke yönetmek. Yetkileri çok, sorumlulukları yok.’ dedi.

Öztrak partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklama yaptı.

Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) yönelik iddialarına tepki gösterdi. Bahçeli’nin TTB’yi linç etmeye çalıştığını belirten Öztrak, “Tüm dünya salgınla mücadele ediyor. Bunlar ise salgınla mücadele eden doktorlarımızla mücadele ediyor” dedi.

‘YETKİLERİ ÇOK SORUMLULUKLARI YOK’

”Kendini her türlü kusurdan münezzeh ve sorumsuz gören bir kadro tarafından yönetiliyoruz. Ülkede salgın pik yapar, halk suçlu olur. Hastaneler dolar, doktorlar suçlu olur. Enflasyon patlar, faiz suçlu olur. Euro 9 liraya, dolar 7 lira 60 kuruşa çıkar, dış güçler suçlu olur. Eğitim batar, öğrencilerimiz suçlu olur. Madencilerimiz ölür, işin fıtratı suçlu olur. Devletin kozmik odasını açtıkları ortakları, yol arkadaşları darbeye yeltenir, CHP suçlu olur. Yunanistan Ege adalarını silahlandırır, Lozan suçlu olur. Okullar açılacak mı açılmayacak mı derken, sorumluluk velilerin olur. Ama ülkeyi 18 yıldır yönetenlerin hiçbir konuda suçu ve sorumluluğu olmaz. Ne güzel ülke yönetmek… Yetkileri çok, sorumlulukları yok. Bildikleri tek şey var: O da milletten para toplamak.”

‘BORÇ ALAN EMİR ALIR DEDİK’ DİNLETEMEDİK’

“Merkez Bankası’nın döviz varlıkları, döviz borçlarına göre 27 milyar dolar açık veriyor. Yani borcu bile ancak borçla öder hale gelmişiz. Bunlar iktidara geldiğinde; ülkemizin her 100 dolarlık geliri karşılığında, 7 dolar kısa vadeli dış borcu vardı. Şimdi; her 100 dolarlık gelire karşılık, 17 dolarlık kısa vadeli dış borcumuz var. Borçlulukta durumumuz 2001 krizinden bile daha kötü. Biz bunları yıllarca uyardık. ‘Borç alan emir alır’ dedik, dinletemedik.”

YORUM YAP