DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Hiçbir darbe, özellikle vesayetin hiçbir oyunu, meşru, milli, masum, onurlu değildir!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Hiçbir darbe, özellikle vesayetin hiçbir oyunu, meşru, milli, masum, onurlu değildir!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül askeri darbesinin 40. yılında bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenen ‘Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu’nda konuştu.

Erdoğan, “Türkiye’de bugüne kadar yapılmış veya teşebbüs edilmiş hiçbir darbe, özellike vesayetin hiçbir oyunu, meşru, milli, masum, onurlu değildir. Biz bu dünyada milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık, tanımıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 40. yılına ilişkin şunları söyledi:

“Askeri rejimin sol grupları sert bir şekilde tasviye etmesinin amacının, PKK’nın gelişip büyümesinin önündeki engelleri kaldırmak olduğu anlaşılıyor. Yine askeri rejimin bu ülkenin milli ve yerli tüm unsurlarını yok etme gayretinin de FETÖ’nün önünü açmak amacında olduğunu görüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi 12 Eylül darbesine hazırlayan karanlık odakların darbe sonrasının planlamasını da yaptığını söyledi:

“Hiç şüphe yok ki 15 Temmuz gecesi birileri yine aynı mekanlarda ‘Bizim çocuklar yine başardı.’ demek için bekliyordu. Askeri rejimin bu ülkenin milli ve yerli tüm unsurlarının birikimlerini yok etme gayretinin FETÖ’nün önünü açmak için olduğunu bugün daha iyi görebiliyoruz.” dedi.

“Darbe ve vesayet düzeni, Türkiye’ye doğrudan müdahalenin ağır sonuçlarıyla karşılaşmak istemeyenlerin hep vazgeçilmez araçları olmuştur.” diyen Erdoğan, ülkemizin fikir hayatının da 12 Eylül darbesinden sonra hiçbir zaman eskisi kadar canlı olamadığını belirtti.

YORUM YAP