DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İçişleri Bakanlığı yaz dönemi trafik genelgesinde korona tedbirleri de yer aldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
İçişleri Bakanlığı yaz dönemi trafik genelgesinde korona tedbirleri de yer aldı

İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine 1 Haziran-1 Ekim arasında uygulanacak ‘Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderildi. Genelge de korona tedbirleri de yer aldı.

Genelgeye göre 1 Haziran-1 Ekim arasında toplu taşıma araçları ve otobüslerde yüzde 50 doluluk oranı gözetilecek ve maske kullanımı titizlikle takip edilecek, ayrıca trafik denetimlerinde sosyal mesafe kurallarına da dikkat edilecek.

Kontrollerde, emniyet kemeri denetimine ağırlık verilecek. Hız kontrolleri başta olmak üzere cep telefonu kullanmama, yaya geçitlerinde yayalara yol verme, şerit kullanma, hatalı dönüşler gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik etkin, yoğun ve sürdürülebilir trafik denetimlerine ağırlık verilecek.

Karayolu üzerinde tarımsal zirai araçların, traktörlerin, biçerdöverlerin uygunsuz olarak trafikte seyretmelerine izin verilmeyecek. Mevsimlik tarım işçilerine taşıyan karayolu araçlarının 24.00-06.00 saatleri arasında şehirlerarası yolculuk yapmalarına müsaade edilmeyecek.

Toplu Taşımada Yüzde 50 Doluluk Sınırı Sürdürülecek

‘Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri’ genelgesinde korona önlemleri de hassasiyetle uygulanacak; buna göre, toplu taşıma araçları ve otobüslerde yüzde 50 doluluk kriteri ve maske kullanımına ilişkin uygulamalar titizlikle takip edilecek.

Şehirlerarası yollarda trafik denetimlerinin daha etkili olması için polis ve jandarma trafik birimlerinden karma ekipler oluşturulacak.

Kazaların yoğun olduğu güzergahlarda trafik ekipleri görünür olacak.

YORUM YAP