DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘İktidar hiçbir vaadini tutturamayacağını tescilledi!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘İktidar hiçbir vaadini tutturamayacağını tescilledi!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken gündeme ilişkin açıklama yaptı. Öztrak açıklamalarında ”Uluslararası Para Fonu (IMF), 6,3 milyar dolar hibe edince Erdoğan’ın dili çözüldü. Daha düne kadar IMF’ye etmedik laf bırakmıyordu. Şimdi IMF’nin himmetiyle caka satmaya başladı.” dedi.

Öztrak’ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

‘ERDOĞAN MB REZERVLERİ 118 MİLYAR DOLARI BULDU DEMİŞTİ’

Erdoğan ‘TCMB rezervleri 118 milyar doları buldu’ diyor. Kasadaki 140 milyar dolarlık borç senedi ve emanet dövizi ağzına hiç almıyor..

”Şimdi milletimizin dikkatine üç ayrı grafik arz edeceğim. İlk grafik, TCMB tarafından IMF standartlarına göre hazırlanan, ‘Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi’ tablosundan üretildi. Bu tablo Merkez Bankası’nın brüt döviz rezervlerinden vadesi bir yıldan daha az olan döviz kredileri, döviz borçları, SWAP anlaşmalarıyla alınan emanet dövizler ve diğer koşullu döviz borçları düşüldüğünde kasada ne kalıyor onu gösteriyor. 3 Eylül 2021 itibariyle; IMF’den alınan son 6,3 milyar dolarlık desteğe rağmen döviz kasasında 21 milyar dolar açık var.

‘HİÇBİR VAATLERİNİ TUTAMAYACAKLARINI TESCİLLEDİLER’

”Erdoğan ve damadı bir olup milletin 128 milyar dolarını, koltuklarında kalmak uğruna buharlaştırdılar. ‘Bu paralar ne oldu?’ diye, millet adına sorduğumuzda da gıkları çıkmadı. Astığımız afişleri toplatmaya, partililerimizi tutuklamaya kalktılar…

“Erdoğan’ın vaadine göre 2023’te 25 bin dolar olması gereken kişi başı gelir, dün gece açıklanan Orta Vadeli Program’a göre 10 bin 703 dolar olacakmış. O da güya… İşsizlik, ihracat, milli gelir… Hiçbir vaatlerini tutturamayacaklarını tescillediler!”

KİRA ARTIŞLARI RESMİ ENFLASYON RAKAMINI KATLIYOR

”Bu yıl, fahiş kira artışları milletimizi bezdirmiş. Partimize şikâyet telefonları yağıyor. Veriler bunu doğruluyor. Kiralık ve satılık konut ilanlarının verildiği bilinen bir internet sitesinin hazırladığı endekse göre, son bir yılda, kiralar; İstanbul’da yüzde 51, Ankara’da yüzde 32, İzmir’de yüzde 31, Adana ve Antalya’da yüzde 50, Mersin’de yüzde 64, Kayseri’de yüzde 54, Konya’da yüzde 34 artmış. Özellikle büyük şehirlerimizde kira artışları, resmi enflasyon rakamını katlıyor…

BU ÜLKENİN KAYNAKLARI VAR

”Bu ülkenin bu vaatler için kaynağı var. Yeter ki kaynaklar, bir avuç faiz lobisine, bir avuç yandaş müteahhite, bir avuç pudracı yanaşmaya değil, millete gitsin..

YORUM YAP