DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İngiltere’ de yeni tip koronavirüs şüphesi: ‘Mutasyona uğramış olabilir!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
İngiltere’ de yeni tip koronavirüs şüphesi: ‘Mutasyona uğramış olabilir!’

İngiltere’ de Covid-19 ‘un mutasyona uğramış olabileceği şüphesi yaşanıyor… Yeni tip koronavirüs şüphesini açıklayan Başbakan Boris Johnson, ”Mutasyona uğramış olabilir!” derken, Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Kontrolü kaybettik!” dedi.

Açıklamalara göre virüs mutasyona uğradı ve yüzde 70 daha bulaşıcı! Ayrıca özelikle çocuklar ve gençlerde etkili olduğu ifade ediliyor.

Bu açıklamalar bilim dünyası tarafından tam teyit edilmese de virüsün gen yapısının değişmesi ihtimali aşı çalışmalarını da etkileyebilir. İngiltere’nin baş tıp danışmanı Chris Whitty, “Dünya Sağlık Örgütü’nü uyardık ve mevcut verileri analiz etmeye devam ediyoruz” dedi.

Özellikle Avrupa’ da koronavirüs vakalarında yeni dalga beklentisi nedeniyle birçok ülke başlangıçtaki sıkı önlemleri yeniden uygulamaya koydu. Şimdiden yeni tip koronavirüs şüphesi nedeniyle Almanya ve Hollanda’da İngiltere’den uçuşları durdurmayı planlıyor. İskoçya ise kapılarını şimdiden kapattı; seyahat yasağı kararı aldı.

Henüz koronavirüs’ün mutasyona uğradığı ya da İngiltere’ deki yayılımının sonuçları belli değil. Ancak İngiltere’nin önemlöi bilim insanlarından Patrick Vallance, aylarca gözlemlendikten sonra “virüsün çıktığını” söyledi. Covid-19′ un olası yeni mutasyon ‘varyant’ etkisi İngiltere’de güneydoğu bölgelerinde hissedildiği vurgulanıyor. Hatta özellikle kasım başında korona vakalarındaki artışın bu yeni tipten kaynaklı olabileceği de söyleniyor. 

Ancak uzmanlar bu virüs’ün aşılara karşı daha ölümcül veya dirençli görünmediğini de belirtiyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, virüsteki yeni ‘varyantın’, hızlı yayılımına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, daha önceki planlarında virüsün mutasyona uğrayacağına dair bir bilgi olmadığını söyleyerek, ”Mutasyona uğramış virüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk.” dedi.

YORUM YAP