DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Aşı olmam konusunda sıkıntı yok.’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Aşı olmam konusunda sıkıntı yok.’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da kıldığı Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Aşı tedariğine değinen Erdoğan, sadece Çin değil Rusya ile de görüşmelerin olduğunu söyledi; ”Aşı olmam konusunda sıkıntı yok. Sağlığımızı korumak için herşeyi yapmak durumundayız.” dedi. ”Bu konuda bu işin mütehassısı doktorlarımızdır. Bu konuda herkes konuşmamalıdır. Konuyla alakasız kişiler konuşarak ihtilafa ve sıkıntıya sebebiyet vermemelidir.”uyarısında bulundu.

COVID ile mücadele açısından aşı olmamız gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti:

”Aşı olacağımı zaten Ayasofya Camisi’nden bir cuma çıkışında açıklamıştım. Bu konuda tüm vatandaşlarımı da aynı şekilde bu hassasiyete davet ediyorum. Aşı geldiğinde biz de tüm arkadaşlarımızla birlikte aşıyı olacağız. Temennimiz, duamız odur ki inşallah bununla birlikte bu koronavirüs belasına karşı mücadelemizi en güzel şekilde, en başarılı şekilde verelim.” dedi.

‘Devlet olarak bizim görevimiz insanımızın sağlığını, hayatını korumaktır.’

Erdoğan bir gazetecinin, “Yılbaşında villalarda kutlama yapılacağına dair haberler gündemde oldukça yer alıyor. Ek tedbirler gündemde mi?” şeklindeki sorusu üzerine, pazartesi günü kabine toplantısı yapılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bir defa bu tür partiler, otellerde olsun, villalarda, şurada, burada olsun yani bütün güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacaktır. Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. Yani istihbaratımız nerede bu tür şeylerin olduğunu görür, tespit ederse oralara gerekli operasyonu yapar. Çünkü bizim için insanımızın hayatı her şeyin ötesindedir. Bu tür şeylere de fırsat vermeye niyetimiz yok. Biz devletsek, devlet olarak bizim görevimiz nedir? İnsanımızın sağlığını, hayatını korumaktır. Sonra ne diyecekler Allah göstermesin herhangi bir şey olduğu zaman ‘Bak, devlet nerede? Devlet tedbirini almadı? Devlet gerekeni yapmadı?’ Buna fırsat veremeyiz. Onun için başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere, istihbaratımız her türlü tedbiri alarak bu işlerin üzerine gidecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın.”

YORUM YAP