DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Karadeniz’de, Sakarya Gaz Sahası’nda zengin doğalgaz bulduk

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karadeniz’de, Sakarya Gaz Sahası’nda zengin doğalgaz bulduk

Türkiye, tarihinin en büyük keşfini Karadenizde yaptı; Fatih sondaj gemisi 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetti. Haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih Sondaj Gemisi Karadenizde Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğalgaz keşfetti. Sakarya Gaz Sahası’ndaki bu keşif çok daha büyük ve zengin bir doğalgaz kaynağının habercisi.” olduğunu söyledi.

Karadeniz’ de bulunan doğal gaz rezervinin vatandaşın kullanımına sunulması 2023’ü bulacak. Ancak 320 Milyar Metreküp, bugünün tüketim verilerine göre yaklaşık 6.5 senelik doğalgaz anlamına geliyor.

Türkiye’ nin enerji bağımsızlığına yönelik önemli bir adım olan Karadeniz’ de doğalgaz keşfini Cumhurbaşkanı şu ifadelerle duyurdu:

”Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmasının yanında milli bağımsızlık tesisinde büyük öneme sahip…

”Enerji sahaları için milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı bir düzen kurulmuştur. Suriye’de son yıllarda yaşananları düşünün. Biz mağdur ve mazlumların yanına giderken, birileri doğrudan petrol tesislerine yönelmiştir. Aynısı ile Libya’da da karşılaştık.

”Biz Libyalı kardeşlerimizin yardımına koşarken, birileri petrol tesislerine koşuvermiştir. Biz insanlığımızı yitirmedik, hep önce kardeşlik, insanlık, dostluk, hak, hukuk ve adalet dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kalsın dedik. Rabbim, bize görülmemiş büyüklükte bir kapı açtı.

”Şimdi müjdemi paylaşmak istiyorum. Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj gemimiz 20 Temmuz 2020’de Tuna-1’de başladığı çalışmasında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.”

2023′ te doğalgaz kullanıma sunulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuna-1’de bulunan doğalgazın 2023’te kullanımına sunulması için hedef belirlediklerini söyleyerek, ”Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtası ile Akdeniz ve Karadeniz’de 9 sondaj kuyusu çalışması yaptık. Benzer müjdeyi Akdeniz’den de bekliyoruz.” dedi.

 

YORUM YAP