DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kılıçdaroğlu: ‘Berat Albayrak istifasının ardından kamuoyuna neden bilgi verilmiyor?’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kılıçdaroğlu: ‘Berat Albayrak istifasının ardından kamuoyuna neden bilgi verilmiyor?’

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘yla görüştü. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, “Karşılıklı görüş alışverişleri yaptık. Sayın genel başkana ziyaretleri için yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

İki liderin ortak basın toplantısındaki açıklamalarında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’ ndan istifa twetini duyuran Berat Albayrak’ın tutumuna yönelik eleştiriler öne çıktı.

Kılıçdaroğlu istifanın ardından kamuoyuna neden bilgi verilmediğini sordu; ”Hazine’den sorumlu olan, bütçesi Parlamento’ya sulan bir bakanın böyle istifa etmesi galiba Cumhuriyet tarihinde bir ilk.” dedi.

”Böyle bire inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Bir grup aman istifası kabul edilmesin diyor ama istifa eden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?” ifadelerini kullandı.

”Berat bey neden istifa etti? Sorumluluğu var mı Berat beyin? Hayır yok. Onu da sayın Erdoğan söylüyor. ‘Şu anda ekonominin sorumlusu benim, ben. Şu anda devletin başında ben varım’ diyor. Basit bir krizi yönetemeyenler devleti yönetiyor.” dedi.

‘Türkiye’nin hem içeride hem dışarıda güvene ihtiyacı var’

Karamollaoğlu da istifayı değerlendirirken ”Belki de bu, ekonomide yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Çünkü hakikaten bugüne kadar uygulanan ekonomik politikalar Türkiye’yi perişan bir hale getirdi. Bunda sayın Berat Albayrak’ın etkisi, katkısı ne kadardı onu bilmiyorum. Yeni bir dönem başlıyor gibi” açıklamasında bulundu.

Karamollaoğlu, Türkiye’nin hem içeride hem dışarıda güvene ihtiyacı olduğunu söyleyerek, ”Güven olmadan Türkiye’de yatırımın artması, yeni istihdam alanlarının oluşturulması, bozulan ekonomik dengelerin düzelmesi kesinlikle mümkün değil. Bunu sağlarsa bu istifa, faydalı bir girişim olarak nitelendirilebilir” dedi.

YORUM YAP