DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kitap Kahvem’de Çorba İkramı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kitap Kahvem’de Çorba İkramı!

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Mehmet Emin Ercan “Kitap Kahvem projemize ilgi her geçen gün artıyor. Çay, kahve, kek ikramımız oluyor. Bu hafta dernek üyelerimizin katkıları İle çorba ikramımız oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz soğuk kış günlerinde sıcak bir ortamda kitap okuyup derslerini çalışıyorlar. Kitap sever vatandaşlarımız da kütüphanemize gelip kitap okuyorlar. Hemşehrilerimizden okudukları kitapları bağışlayanlar var. Biz de bu kitapları başkalarının okuması İçin kitaplığımızda bir emanet olarak muhafaza ediyoruz” dedi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş “Kitap Kahvem’izde her Cumartesi günü saat Çay Simit Sohbet programımız oluyor. Değişik kurumlardan misafirlerimizi konuk ediyoruz. Köy okullarına kitap kampanyamız devam ediyor. Türkçe’de yaşanan sorunları biliyoruz. Özellikle sosyal medyada dilimiz konusunda büyük bir bozulma gözlemliyoruz. Belediye başkanlarımıza ve esnaflarımıza Türkçe tabela konusunda tavsiyelerimizi iletiyoruz. Geçmiş n geçtikçe artan tabela kirliliğinin önlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Tabelalarda ne estetiğe önem veriliyor, ne de Türkçe önemseniyor. Binaların bazıları tabeladan görünmüyor. Yol güzergahlarında büyük bir tabela kirliliği mevcut. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konuya el atması gerektiğine inanıyoruz. Belediyelerimizdeki ilgili birimlerin bu hususta estetik görünüme ve Türkçe tabelaya destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Dernek yetkilileri hafta sonlarında kütüphaneye gelen öğrencilere çorba ikramının büyük ilgi gördüğünü ve öğrencilerin memnun kaldıklarını ifade ettiler.

YORUM YAP