DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Korona salgın hızının yavaşlayacağına artmaya başladığı işaretleri, normale dönüşü geciktirebilir!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Korona salgın hızının yavaşlayacağına artmaya başladığı işaretleri, normale dönüşü geciktirebilir!

Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde her hafta vaka sayısının yaklaşık 1 milyon arttığını açıkladı. Eğer vaka sayısındaki artış bu hızla devam ederse, dünya genelindeki vaka sayısı her hafta 2 milyon artacak.

Yapılan açıklamada, “Salgından etkilenmeyen bir ülke yok fakat özellikle Amerika ve Güney Asya’daki büyük ve kalabalık ülkelerde artış görülüyor,” ifadesi kullanıldı.

COVID-19 tatilden döndü!

Hava sıcaklıkları artmadan önce pandeminin ilk haftalarında yaz aylarında korona salgın hızının düşeceğine ilişkin bazı tartışmalar artık geçerli değil, çünkü ısı atışının belirgin olumlu bir etkisi görülmedi. Hatta korona salgın hızının yavaşlayacağına artmaya başladığı işaretlerinde bazı örnekler öne çıktı, mesela salgınını kontrol altına aldıktan çok kısa bir süre sonra tekrar vaka sayısı artan Avustralya (Victoria eyaleti), Belçika’ da özellikle Antwerp (Anvers), Hollanda’ nın özellikle güney kesimleri;

Diğer kıtalarda ise, özellikle Hindistan, Vrezilya’ da durum ciddiyetini koruyor, Kosta Rika’ da da artış görüldü; ABD ise Kovid-19 salgınında en çok can kaybının yaşandığı ülke olma durumunu koruyor. ABD’ de “Worldometer” internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı sürekli artıyor. İran’ dan ise sağlıklı veri akışında şüpheler var; İran’daki koronavirüsten ölümlerin sayısı, hükümetin iddia ettiklerinin neredeyse üç katı olduğu değerlendiriliyor.

YORUM YAP