DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Küresel emeklilik sistemleri üzerindeki baskı COVID-19 etkisiyle artıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Küresel emeklilik sistemleri üzerindeki baskı COVID-19 etkisiyle artıyor

Koronavirüsün dünya çapında gelecekte emekli maaşlarının üzerindeki etkisinin, azalan katkı payları, düşük yatırım getirileri ve daha yüksek devlet borcu seviyeleri nedeniyle olumsuz etkisi olabileceğine dikkat çekiliyor.

Küresel insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı firması olan Mercer’ın bu yıl 12’ncisini yayınladığı raporda koronavirüsün dünya çapında gelecekte emekli maaşlarının üzerindeki etkisinin, azalan katkı payları, düşük yatırım getirileri ve daha yüksek devlet borcu seviyeleri nedeniyle olumsuz olacağına dikkat çekiliyor.

Buna göre özellikle  COVID-19 nedeniyle yaşlı vatandaşların sağlık ve refahını desteklemek için kamu kaynakları üzerindeki artan baskının da, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların orta ve uzun vadede emekli olma şeklini etkileyeceği belirlendi…

Ayrıca, küresel sağlık krizinin neden olduğu ekonomik durgunluk, çoğu ülkede emeklilik primlerinin düşmesine, yatırım getirilerinin azalmasına ve devlet borcunun artmasına neden olacağı tahmin edildi.

Bu, bazı bireylerin daha uzun süre çalışması gerektiği, bazılarının ise tasarrufları için daha yüksek bir yatırım riski alabileceği veya emeklilikte daha düşük bir yaşam standardına razı olabileceği anlamına gelecektir.

Küresel Emeklilik Endeksi’ne göre;

%82,6 ile Hollanda en yüksek endeks değerine sahip ülke olurken, %40,8 ile Tayland en düşük değere sahip ülke oldu. Belçika ve İsrail bu yıl ilk kez araştırmada yer alan ülkeler olurken, hızla gelişmekte olan emeklilik sistemiyle araştırmada ikinci kez yer alan Türkiye ise 37’nci sırada yer aldı.

 

YORUM YAP