DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Meclis’ te 17 yılda depremle ilgili 58 araştırma önergesi reddedildi!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Meclis’ te 17 yılda depremle ilgili 58 araştırma önergesi reddedildi!

CHP Enerji ve Alt Yapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Ahmet Akın, “2003 yılından bu yana deprem ile ilgili 58 araştırma önergesi iktidarın oylarıyla reddedildi” dedi.

Ahmet Akın, iktidarın yıllardır sözünü verdiği ‘Fay Yasası’nın halen Meclis gündemine getirilmemesine, bu konuda verilen 58 araştırma önergesinin iktidar tarafından reddedilmesine tepki gösterdi.

Akın, İçişleri Bakanlığı’nın “fay yasasıyla” bir takım çalışmaları kamuoyu ile paylaşmasına rağmen TBMM’ye yasal bir düzenleme göndermediğini söyledi ve TBMM’nin gündemine getirilmeyen ‘Fay Yasası’nı sordu.

CHP’li Akın, Türkiye’nin deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğuna dile getirerek, yaşanan her depremin bir kez daha hızlı ve rant kaygısı gütmeyen politikalar üretilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu vurguladı.

Akın, “Hep dendiği gibi deprem değil binalar öldürüyor. Ülke insanımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için acilen adım atılması gerekiyor. Fay yasası önemli evet! Hızlı ve doğru adımlarla kentsel dönüşüme de ihtiyaç var. Türkiye’de her afet sonrası bir Fay Yasası çıkması zaruretini değerlendiren ve hatta bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduğunu açıklayan iktidarın çalışması nerede? Meclis’e ne zaman gelecek? Türkiye’nin bir dakika daha kaybedecek zamanı yok” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP