DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Meral Akşener’ den Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’na: ‘Atanmış biri seçilmişe hesap soramaz!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Meral Akşener’ den Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’na: ‘Atanmış biri seçilmişe hesap soramaz!’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü; buluşma sonra ortak bir basın toplantısı yapıldı.

Basın toplantısında bir gazetecinin ABD Başkanlık seçiminde Demokratların adayı Biden’ın Türkiye’ ye yönelik açıklamalarını hatırlattı.

Akşener’e Biden’ın açıklamalarına tepkisi ile ilgili olarak sorulan soru verilen cevapta, ‘Bazen şahsi ilişkiler üzerinden Türkiye’nin şirazesi kaydı.’ dedi.

Akşener şunları söyledi:

”Biden hadsiz, yanlış, çirkin bir açıklama yapmış. Ama Trump da bizzat Türkiye’ye ve Erdoğan’a iğrenç bir mektup yazdılar. Bir baktık ki sonra kanka olmuşlar. Bazen şahsi ilişkiler üzerinden Türkiye’nin şirazesi kaydı. İkili ilişkiler güzeldir devlet yöneticileri arasında ama asıl olan kurumsaldır…

”Kurumsal bir ilişki biçimini devletler arasında Türkiye’nin geliştirmesi gerek. Dışişleri Bakanlığı yanıt vermiyor, sonra Sayın Altun muhalefet niye yanıt vermiyor diyor. Bu sayın Altun’un haddi de hakkı da değildir. Atanmış birinin bir seçilmişe hesap sormaya hakkı ve haddi yoktur. Patronu verecek önce cevabı. Habire memurlar konuşuyor. Dolayısıyla sayın Çavuşoğlu ve sayın Erdoğan’ın fikirlerini merak ediyorum.”

‘Türkiye’ye hakaret muhalefete bir tuzak gibi kullanıldı’

Konuyla ilgili Gelecek Partisi Başkanı Davutoğlu da iktidarın görevini ihmal ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

”Biden’ın bu açıklamaları Türkiye’ye ve Türk demokrasisine hakaret. Cevap verme sorumluluğu önce iktidara düşer. Bir ülkenin cumhurbaşkanlığı adayı Türkiye’ye hakaret ediyor ve iktidarda bulunan Cumhurbaşkanı ve Dışişleri bakanı bunu bir tuzak gibi kullanmayı bekliyorlar. Bu açık bir şekilde vazifeyi ihmaldir.

Duyulduğu andan itibaren hepimiz tepki verdik. İktidarda olanlar bunları duymuyorlar. Sayın Erdoğan ve Dışişleri Bakanı açıklama yapmadı. O açıklamanın yapıldığı gün Sayın Cumhurbaşkanı Tepki vermeliydi.”

YORUM YAP