DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Normalleşme takvimi ilerledikçe ekonomik veriler daha olumluya dönecek

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Normalleşme takvimi ilerledikçe ekonomik veriler daha olumluya dönecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ekonominin çarklarının işlemesi ve istihdamı sürdürmek için pek çok destek paketi geliştirdiklerini söyledi.

Normalleşme takvimi ilerledikçe ekonomik veriler daha olumluya dönecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 5,5 milyon dar gelirli vatandaşa biner lira karşılıksız nakit desteği vererek vatandaşların sahipsiz olmadıklarını gösterdiklerini anlattı.

”Bugün geldiğimiz noktada her bakımdan diğerlerini bir kenara bırakıyorum, gelişmiş ülkelerin dahi ilerisinde bir yerde olduğumuzu görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’yi etkileyen Koronavirüs salgınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirterek, salgının gerilemesiyle birlikte normalleşme takviminin işlemeye başladığını, veriler olumlu yönde seyrettikçe bu adımlara yenilerini eklemeye devam edeceklerini açıkladı.

‘Türkiye sağlık konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olarak takdir topladı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın hastalık nedeniyle alınan tedbirlerin yol açtığı ekonomik, sosyal ve insani sıkıntıların giderilmesi konusunda başarılı bir süreç yönetimi gösterildiğinin altını çizdi. Salgının önüne geçilmesi için bugüne kadar gösterilen hassasiyetin bundan sonra da sürdürülmesinde kararlı olunduğuna vurgu yaptı.

Türkiye’de ve dünyada bir müddet daha günlük hayatın yeni kurallara göre işleyeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske kullanımı, fiziki mesafe, temizlik kurallarına riayet diye özetlenebilecek yeni bir düzene geçildiğini, vatandaşlardan da bu kuralara, tedbirlere uymalarını istedi.

YORUM YAP