DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Otomotiv iç pazardaki satışlar bir yılın aynı dönemine göre toplam yüzde 20 arttı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Otomotiv iç pazardaki satışlar bir yılın aynı dönemine göre toplam yüzde 20 arttı

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), Ekim Ayı Sektörel Değerlendirme Anketi sonuçları açıklandı. Buna göre ankete katılan üyelerin verdiği yanıtlarda iç pazardaki satışlar bir önceki aya kıyasla yüzde 2,9 oranında arttı, bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam yüzde 20’lik yükseliş kaydedildi. Yılın ilk 10 aylık döneminde ise geçen yıla kıyasla satışlar yüzde 18 artış sağladı.

Otomotivde üretici üyelerin kapasite kullanımı Ekim ayında yüzde 82 oranında gerçekleşirken, ihracatlarında bir önceki aya göre yüzde 2.3 artış kaydedildi.

Türkiye genelinde üretici ve dağıtıcı olarak 200’ü aşkın  üyesi bulunan derneğin düzenlediği Ekim Ayı Sektörel Değerlendirme Anketi’ne göre üyelerin personel istihdamı Ekim ayında da devam etti ve dağıtıcı üyelerin yüzde 40’ı ile üretici üyelerin yüzde 35’i personelini artırdı.

OSS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özalp açıklamasında sektörün hem bir önceki aya hem de bir önceki yılın aynı ayına göre büyümeye devam ettiğini gözlemlediklerini ifade ederek ekim ayına ait sonuçlarını açıkladı.

Konuyu değerlendiren OSS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özalp, ”Kış aylarının gelmesiyle Koronavirüs etkisinin gözle görülür şekilde arttığını, salgının seyrinin ve bunun sonucu mevcut ile olası kısıtlamaların kapsamının satış sonrası pazarının da kısa ve orta vadedeki gidişatında önemli rol oynayacağını söyleyebiliriz” dedi.

YORUM YAP