DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ÖzgürÖzel: ‘Bütün Emeklileri Mücadeleye Davet Ediyorum’

Yayınlanma Tarihi : Google News
ÖzgürÖzel: ‘Bütün Emeklileri Mücadeleye Davet Ediyorum’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Emekli maaşlarına yapılan yetersiz zamma değinen Özel, en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine ulaşana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in emeklilere maaşlarına ilişkin açıklamalarındaki bazı başlıklar şöyle:

‘En büyük yangın mutfaktaki yangın. Yurttaşlarımız kötü ekonomi yönetiminin aldığı kararlar karşısında her geçen gün fakirleşiyor. En büyük zorluğu da emekliler çekiyor. Tayyip Erdoğan bu yılı emekliler yılı ilan etmişti, ama bu yıl iktidarın emeklilerle dalga geçtiği bir yıla dönüştü. En çok rahat etmesi gerekenler en büyük sıkıntıda. Yıllarca bu ülkeye hizmet ettiler ama gün geldi emekli oldular. Rahat etmeleri lazım ancak rahat edemiyorlar. Her geçen gün daha kötüye gidiyorlar. Kim yüzünden; birincisi TÜİK yüzünden. TÜİK, güya hepimiz adına adil bir şekilde sahadan istatistik toplayacak, belirlediği enflasyona göre emekliye, çalışana zam verilecek. 6 aylık enflasyon yüzde 37’ken, emeklilere yüzde 33 zam çıktı. Emeklinin cebinden nasıl para çalındığını görüyoruz. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraydı. 2002 yılında asgari ücretin yüzde 147 lirasıydı. Olması gereken 25 bin liraydı. Bugün asgari ücret 17 bin lira. Buradan bütün emeklilere sesleniyorum; bu açlık ücretini, sefalet ücretini kabul etmeyin. Bu hafta grubumuzun üzerinde duracağı hedef 17 bin liradır. En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz.

‘Bütün emeklilere sesleniyorum; bu açlık ücretini, bu sefalet ücretini, bu yoksulluk ücretini, sizi manavın, marketin önünden geçemez hale getiren zammı kabul etmeyin. Emekli hak ettiği maaşı alsaydı en düşük 25 bin lira alacaktı. CHP bunun için önerge veriyor, AKP-MHP bunu reddediyor. Bunu bilin.’

YORUM YAP