DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Özkan Kef  “Çağrı” isimli single ile raflarda yerini aldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Özkan Kef  “Çağrı” isimli single ile raflarda yerini aldı

Özkan Kef  “Çağrı” isimli single ile de  raflarda yerini aldı.

1996 yılında Ege Üniversitesi  Devlet  Türk Musikisi Konservatuarı ile başlayan müzik serüvenine şu an Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda Türk Sanat Müziği  koro şefliğinin yanısıra, ud, gitar , Türk müziği nazariyatı  ve repertuar derslerinde eğitmen olarak  görev alan, aynı zamanda sahne  çalışmalarına da devam eden  Özkan Kef  “Çağrı” isimli single ile de  raflarda yerini aldı.

Söz ve müziğini  kendisinin yapmış olduğu  şarkının düzenlemesi  Erhan Bayrak’ a,  Mix  ve Mastering  çalışması ise Mustafa Karaduman’a ait.  Gitar kayıtlarını Erdem Sökmen’ in ,  perdesiz gitar ve yaylı  tanbur icrasını Uğur Varol’ un yaptığı düzenlemede, İstanbul  Strings yaylı grubu da yer alıyor.

Şarkının klip  yönetmenliğini  Hasan Kuyucu yaparken,   sanat yönetmenliğini Yiğit Uzunefe üstlendi.  Ayrıca klibin cast kadrosunda  Tamilla Hamidova ve Reeza Razavivard  yer aldı.

Özkan Kef  ile “Çağrı”nın macerasını konuştuk..

“Nasıl ortaya çıktı bu single ?”

“Çağrı “ isimli şarkıyı bundan 21 yıl önce bestelemiştim. O dönemde beste çalışmalarımın olgunlaşmaya başladığını düşünerek müzik sektörüne  girmeyi de denemiş, hatta kısa bir süre  Unkapanı’nda kendimi duyurmaya çalışmıştım.

Prodüktörüm Bektaş Türk ile o dönemde de temasta bulunmuş ancak çalışma fırsatı bulamamıştım. Yıllar sonra tekrar kapısını çaldım. Karşımda çok samimi, yakın bir ağabey bulmam bana büyük heyecan ve  şevk verdi.  Birlikte kolları sıvadık. Şu an gönül rahatlığıyla  “iyi ki onunla çalışma fırsatım oldu diyebilirim”

“Single sonrası albüm gelecek mi?”

“Tabii ki evet. Günümüz koşullarını  ve müziğin tüketim alışkanlıklarını göz önünde bulundurduğumda,  single çalışmalarını daha doğru buluyorum.  İlerleyen süreçte  samimi, insanların dillerine dolanan, özgün karakterli ve iz bırakan eserleri müzikseverlerle buluşturabilirsem,  tabii ki nihayetinde  en büyük arzum,  günün birinde  “Özkan Kef  Şarkıları” ismiyle  bir albüm ortaya koyabilmek.  Bunu söylerken de insanın güvenebileceği  tek kaynağın ve zenginliğin duygu denen şey olduğuna inanıyorum ve  diyorum ki ; “Eğer bir  işi yaparken onu gerçekten hissederek yapıyorsanız, bir yerlerde birileri onu mutlaka hissedecektir. Aradan çok uzun zamanlar geçse bile.”

Özkan Kef

Özkan Kef 1977 yılında Balıkesir de doğdu. İlk orta öğrenimi sonrası  lise öğrenimini Savaştepe Sağlık Meslek Lisesi’nde tamamladı. Bu dönemde giderek yoğunlaşan şarkı yazma isteğiyle beraber, günden güne daha iyi çalışmalar ortaya koyduğunu düşünerek konservatuar eğitimi almaya karar verdi. 1996 yılında girdiği Ege Üniversitesi Devlet  Türk Musikisi Konservatuarı’ndan 2001 yılında  mezun oldu.

YORUM YAP