DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Sanayi üretiminin haziran ayındaki performansı yüz güldürdü

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Sanayi üretiminin haziran ayındaki performansı yüz güldürdü

Ankara’da kurulan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın birçok ülkesinde koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yatırımlar durmuşken Türkiye’nin özel sektörü ve kamu kurumlarıyla özgün bir yol izlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, haziranda sanayi üretiminin, aylık ve yıllık bazda güçlü bir performans gösterdiğini kaydederek, “Yüzde 17,6’lık aylık üretim artışıyla dünyada en hızlı toparlanan ilk 5 ülkeden biri olduk.” dedi.

Sermaye ve ara malı kalemlerindeki çift haneye varan artışların, yatırım talebi açısından da çok güçlü sinyaller verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılın ilk 7 ayındaki yatırım talebi, salgın şartlarına rağmen, geçen senenin yüzde 28 üzerinde seyrediyor.”

COVID-19 SALGINININ ETKİLERİ

Dünya genelinde 800 bin insanın canına mal olan bir sağlık krizinin üstesinden gelmenin kolay olmadığına işaret eden Erdoğan, salgının sadece sosyal hayatı değil, üretimden ticarete, turizmden eğitime kadar günlük yaşantının her alanını etkilediğini ifade etti.

SANAYİ ÜRETİMİNDE ARTIŞ

Türkiye’nin zamanında aldığı tedbirler ve attığı kararlı adımlarla bu salgını en başarılı şekilde yöneten nadir ülkelerden birisi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

”Haziranda sanayi üretimi, aylık ve yıllık bazda güçlü bir performans gösterdi. Yüzde 17,6’lık aylık üretim artışıyla dünyada en hızlı toparlanan ilk 5 ülkeden biri olduk. Sermaye ve ara malı kalemlerindeki çift haneye varan artışlar, yatırım talebi açısından da çok güçlü sinyaller veriyor. Yılın ilk 7 ayındaki yatırım talebi, salgın şartlarına rağmen, geçen senenin yüzde 28 üzerinde seyrediyor.”

OSB’LERDEKİ ELEKTRİK TÜKETİMİ

Üretimin temel girdilerinden olan elektrik tüketimi verilerinin artış eğiliminde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Organize Sanayi Bölgelerimizdeki elektrik tüketimi, temmuz ayında, hazirana göre yüzde 7 daha fazla gerçekleşti.” dedi.

 

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış