DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Sigorta sektörünün hasar maliyetleri iklim değişikliği etkileriyle yükseliyor!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Sigorta sektörünün hasar maliyetleri iklim değişikliği etkileriyle yükseliyor!

Küresel reasürans şirketi Swiss Re’ye göre, 2020 yılında afet kaynaklı toplam sigortalı hasar 83 milyar dolar oldu. 1970’lere indirgenen zaman serileri itibariyle 2020 yılı, sigorta sektöründe kaydedilen en maliyetli 5. yıl olarak kayıtlara geçti.

Şirket’in tahminlerine göre sadece doğal afetlerin yol açtığı zararlar, 2019’daki 54 milyar USD’den 76 milyar USD’ye, yani bir yılda% 20 arttı.

Şirket açıklamasında iklim değişikliği etkisinin  doğal afetleri artırdığı ve bunun sigorta sektörüne etkisine dikkat çekildi. Örneğin yükselen sıcaklıkların doğal afetleri şiddetlendirmesi bekleniyor. 

Doğal afetlerin yarattığı sigortalı hasarın çoğunun ABD’deki şiddetli fırtınalar ve orman yangınlarından kaynaklandığı belirtilirken, kasırgaların sigorta ve reasürans piyasasına yalnızca 20 milyar dolarlık bir hasar yarattığı ifade edildi.

2020 Yılı için, 83 milyar dolarlık toplam hasarın 76 milyar dolarının doğal afetlerden, 7 milyar dolarının ise insan kaynaklı hasarlardan meydana geldiğini açıkladı. 

İklim değişikliği etkisi doğal afetleri arttırırken Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum ) tartışmaları arasında darefah düzeyleri açısından acil risk olduğu vurgulanıyor.

YORUM YAP