DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini isteyebiliyorsunuz?’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini isteyebiliyorsunuz?’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu ile İsveç Dışişleri BakanıAnn Linde ile Dışişleri Bakanlığı’nda canlı yayınlanan ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Basın toplantısında İsveçli Bakan Ann Linde, “Türkiye’yi Suriye’den çekilmesi için uyarıyoruz” dedi. Bu söylem  Mevlüt Çavuşoğlu tarafından sert tepkiyke karşılandı.

Çavuşoğlu, ”bu şekilde konuşma hakkınız yok dedi. “Siz kimden aldığınız yetki ile Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz ya da Türkiye’yi uyarıyorsunuz. Suriye rejimi sizin ülkeniz İsveç’e veya Avrupa Birliği liderlerine Türkiye’yi uyarma konusunda böyle bir yetki mi verdi ki bu şekilde açıklama yapıyorsunuz,” dedi.

“Biz işgalci değil topraklarının güvenliğini sağlayan bir ülkeyiz. Siz PKK’ya ülkenizde ofis açtırıyorsunuz. O örgüt anneleri çocuksuz, çocukları anasız babasız bırakıyor. Siz de bir annesiniz buna ne diyeceksiniz?” dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye toprak bütünlüğüne ve egemenlik hakkına saygı duyan bir ülke olduğunu hatırlatarak  AB’ nin, Suriye topraklarını bölmek için maşa olarak kullanılan PKK terör örgütüne destekte bulundukları ifade etti.

”Suriye’nin bölünmesi için PKK’ya destek olmak adına Türkiye’ye Suriye topraklarından çekilmesini söylüyorsunuz.” dedi.

YORUM YAP