DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Tabip Odası’ndan Yoğun Bakım Uyarısı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Tabip Odası’ndan Yoğun Bakım Uyarısı

İstanbul Tabip Odası’ dan Vaka Sayısı Artıyor’ uyarısı geldi. İstanbul Tabip Odası Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğunun ciddi şekilde arttığı kaydetti. İstanbul Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada İstanbul’daki birçok hastanede servislerin dolduğu, yoğun bakım ünitelerinde boş yatak kalmadığı belirtildi.

TTB’DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI

İstanbul Tabip Odası’nın sahada çalışan doktorlardan alınan bilgilere dayandırılan açıklamada “Yoğun bakımlardaki doluluk alarm veriyor. Acil servislerin kırmızı alanlarında boş sedye kalmadığı, bazı hastaların yoğun bakım ünitesi için günlerdir sıra beklediği belirtiliyor” ifadelerine yer verilirken Türk Tabipleri Birliği (TTB) konuya ilişkin bir uyarı geldi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgın ile karşı karşıya kalınması üzerine 29 Aralık 2023 günü Sağlık Bakanlığı’na yazı göndererek tüm sağlık kuruluşlarında ve birimlerinde maske takımı başta olmak üzere gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

“CİDDİ BİR SALGINLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Türk Tabipleri Birliği 29 Aralık 2023 günü Sağlık Bakanlığı’na gönderilen yazıda kış aylarında özellikle solunum yolu enfeksiyonlarının oluşturduğu salgınların alevlenebileceği uyarısına yer verilirken grip virüsü (H1N1), COVID-19 (JN.1 varyantı), Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV) ve mycoplasma pneumoniae gibi etkenlerin sorumlu olduğu tahmin edilen ciddi bir salgın uyarısında bulunuldu.

YORUM YAP