DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Trafik cezalarında 2021 tarifesi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Trafik cezalarında 2021 tarifesi

Resmi Gazete’de 28 Kasım’da yayımlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği”nde Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yeniden değerleme oranının yüzde 9,11 olarak belirlenmesinin ardından 2021 yılı trafik ceza miktarları da güncellendi.

Buna göre, 2021’de en düşük ceza, taşıma sınırı üstünde yolcu alan sürücülere 113 lira olarak kesilecek. En yüksek ceza ise 35 bin 699 lira ile işletme şartlarına uymadan araç muayene etmeyi üçüncü kez tekrarlayanlar için uygulanacak.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANAN 1339 LİRA ÖDEYECEK

Sürücü belgesiz motorlu araç kullananlar 2 bin 698 lira ceza ödeyecek. Alkollü olarak araç kullandığı ilk kez tespit edilen, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde art arda birden fazla şerit değiştiren, ters istikamette araç süren, emniyet şeridi ihlali yapan ve hız sınırlarını yüzde 50’den fazla aşan sürücüler 1339 lirayla cezalandırılacak.

Alkollü şekilde araç kullandığı ikinci kez belirlenenler 1679 lira, tescilli aracı plakasız kullanan sürücüler ise 2 bin 270 lira ceza ödemek zorunda kalacak.

EMNİYET KEMERİ TAKMAYANA 144 LİRA CEZA

Park ve duraklama yasaklarına, dönüş ve geçme kurallarına, kavşaklarda geçiş hakkına, indirme ve bindirme kurallarına uymayanlar, emniyet kemeri, kask ve koruma gözlüğü kullanmayanlar, trafik kurallarına uymayan yayalar ile araçlardan çöp atanlar ve araçlarda yüksek seste müzik açanlar 144 lirayla cezalandırılacak.

Araç yükleme kurallarına uymayanın cezası 300 liradan 7 bin 369 liraya kadar değişecek.

Kırmızı ışık ve şerit ihlali yapanlara, yüzde 30’a kadar hız sınırını aşanlara, araç sürerken cep telefonu kullananlara, araç muayenesini yaptırmayanlara 314 lira ceza uygulanacak.

 

 

YORUM YAP