DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

TTK’na atanan yeni Başkan ‘darbe’ lafının açıklamasını Cumhurbaşkanı’na yaptı

Yayınlanma Tarihi : Google News
TTK’na atanan yeni Başkan ‘darbe’ lafının açıklamasını Cumhurbaşkanı’na yaptı

20 Nisan 2020’de Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı’na atanan eski Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaramış ‘ın FETÖ’cülerle ilgi sözleri gündemde yerini koruyor.

Prof. Dr. Yaramış, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ndeki  ’15 Temmuz’ u anlamak’ konulu panelde, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” ifadesini kullanmıştı.

Türk Tarih Kurumu başkanı olan Ahmet Yaramış, tartışmaların ardından,’’ Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim.” dedi.

Prof. Yaramış, “Çok pişmanım, tepki gösteren herkes haklı, herkesten özür dilerim. Şu an görevimin başındayım ama Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim” dedi.

Türk Tarih Kurumu başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, ‘Darbeye karışmamış diyeceğim yerde maalesef ’karışmış’ kelimesini kullandım, sözümün arkasında değilim, savunmadığım bir söz. Bir anlık dalgınlığım ile o söz ağzımdan çıktı’’ dedi.

“Cumhurbaşkanımıza mektup yazdım”

Yaramış, konu ile ilgili açıklamaları içeren bir mektubu Cumhurbaşkanı’ na gönderdiğini de açıkladı.

‘Karışmış’ kelimesinin yanlış kullanıldığını içeren metnin nasıl kullanıldığını anlatan Prof. Yaramış, şunları söyledi:

‘’Kendisinden de bu cümleyi yanlış kullandığımı ilettim ve pişmanlığımı dile getirdim. Ne ifade etmek istediğimi, düşüncemi yanlış ifade ettiğimi, aslında düşüncemin ne olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştım. Karışmış kelimesinin sürçi lisan olduğunu ifade ettim. Bilgi yazısı hazırlayarak ilgili makamlara gönderdim. Ben Sayın Bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın her türlü kararını saygıyla karşılarım. Çünkü ben Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile buraya tayin oldum, o tayin etti, o aldığında hiç üzülmem. Görevim hizmetim buraya kadarmış derim. Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

YORUM YAP