DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye’ nin Doğu Akdeniz’ de pozisyonu belli ve hakkaniyetli diyaloga hazır; ya AB?..

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye’ nin Doğu Akdeniz’ de pozisyonu belli ve hakkaniyetli diyaloga hazır; ya AB?..

Avrupa Birliği dışişleri bakanlarını bir araya getiren AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında, Belarus’a yaptırım uygulanması kararına karşı Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi Türkiye’ ‘ye karşı yaptırım kararı alınmasını istiyor.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi (FAC) toplantısında Türkiye’ye uygulanmak istenen yaptırım konusunda bir uzlaşma yok. Konuyu değerlendiren bazı üst düzey Avrupa Dış ilişkiler temsilcileri ‘santaj’ olarak görülebilecek böyle uzlaşma şartından rahatsızlıklarını kulislerde ifade ediyor.

Örneğin Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, “Bir üye devlet tarafından rehin alma nedeniyle bu ülkedeki (Belarus) insan hakları ihlallerine yönelik yaptırımlara karar verememiş olmamız talihsiz bir durum.” diye konuştu.

‘Hakkaniyetli diyalogdan yanayız,aksi takdirde hiçbir mücadeleden kaçmayız!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu Akdeniz’ deki Türkiye’ nin pozisyonunu net bir şekilde tekrar ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Biz, hakkaniyete ve hakikatlere uygun tekliflerle karşımıza gelindiği müddetçe; diyalogla, müzakereyle, anlaşmayla çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığına inanıyoruz. Aksi takdirde hiçbir mücadeleden kaçmayız.” dedi.

Cumhurbaşkanı’ nın bu paylaşımı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi (Foreign Affairs Council-FAC) toplantısına bir mesaj olarak da görülüyor.

 

YORUM YAP