DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye uzayda uydu filosu kurmaya hazırlanıyor; dünyayı gözlem kabiliyeti artıyor!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye uzayda uydu filosu kurmaya hazırlanıyor; dünyayı gözlem kabiliyeti artıyor!

Türkiye’nin yeni uydusunu Elon Musk’ın roketleri uzaya taşıyacak!.. Türksat 5A uydumuz 30 Kasım’da Elon Musk’ın SpaceX şirketi tarafından Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılacak.

Türksat 5A, Türkiye’ nin uydu filosunu dünyanın tamamını kapsayacak şekilde güçlendirmeyi hedefleyen yeni nesil haberleşme uydularından biri olacak. Yeni uydular sadece yayıncılık alanında değil, uydudan geniş bant internet sağlama kabiliyetinde de büyük bir kapasiteye sahip; buna göre Türksat 5A, Türkiye’nin beşinci nesil haberleşme uydusu olacak.

Türksat 5A uydusu TUSAŞ ve TÜRKSAT tarafından Airbus Defence&Space işbirliği ile geliştirildi. 5A, en az yüzde 20 yerlilik oranı ile yerli teknolojilerimizin de kullanıldığı bir iletişim uydusu.

Yaklaşık 3,5 ton ağırlığındaki uydu TUSAŞ’ın Ankara yerleşkesindeki Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test (UMET) biriminde üretildi.

Türksat 5A, 30 Kasım’da uzaya gönderilecek. Ardından Türksat 5B’nin de 2021’de uzaya gönderilmesi hedefleniyor.

Türkiye, yeni uyduların fırlatılmasıyla oluşacak filosuyla Asya’da, Türk Cumhuriyetleri dahil Çin’e kadar uzanan bölgeye, Afrika ve Avrupa’yı kapsayan coğrafyaya hizmet verecek.

YORUM YAP