DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye’de yetişebilen tarım ürünlerinin ithalatına 7 ayda 3.5 milyar dolar ödendi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Türkiye’de yetişebilen tarım ürünlerinin ithalatına 7 ayda 3.5 milyar dolar ödendi

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, tarımda ithalat rakamlarına ilişkin bir rapor hazırladı. Buna göre son 2 yılda ithal edilen ürünler arasında buğday, arpa, mısır, ayçiçeği, pirinç ve soya ithalatındaki değişimi karşılaştırılarak, 2020’nin ilk 7 ayında sadece 6 ürüne 3.5 milyar dolar ödendiğini belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu hazırladığı tarım raporunu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu.

Raporda, 2020 yılı ilk 7 ay süresinde 3.5 milyar dolar olan tarım ithalatının yıl sonunda 2 katına çıkacağını belirtildi.

“AKP’li yıllarda Türkiye tarımı çok ciddi tahribata uğradı. Yerli ve milli bir çöküş yaşadı” denildi.

Gaytancıoğlu’nun hazırladığı raporda, Türkiye’nin üretebileceği ürünleri ithal etmekte rekor üstüne rekorlar kırdığı vurgulandı.

“Türkiye, her bölgesinde yetişebilen buğday, arpa, mısır, pirinç gibi tahıllar, ayçiçeği, soya, palm, kanola gibi yağlı tohumlu bitkileri, tütün, pamuk gibi endüstri bitkilerini, mercimek, fasulye gibi bakliyatları bile ithal etmektedir” denilen raporda, Gaytancıoğlu,

“2020’nin ilk 7 ayında sadece 6 ürüne (buğday, arpa, mısır, ayçiçeği, pirinç, soya) 3.5 milyar dolara yakın döviz ödenmiştir. Yılın sonunda bunun 2 katı olacağı beklenmektedir. Yine tahıllar, bakliyat ve yağlı tohumlarda genel beklenti pandemi nedeniyle talebin yani tüketim talebinin önümüzdeki aylarda yüksek olacağı yönündedir” ifadesini kullandı

YORUM YAP