DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye’ nin yeni NAVTEX duyurusunda ‘Çalışma sahasına girilmemesi şiddetle tavsiye olunur’ denildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Türkiye’ nin yeni NAVTEX duyurusunda ‘Çalışma sahasına girilmemesi şiddetle tavsiye olunur’ denildi

Türkiye, yeni sondaj sahası için 18 Ağustos-15 Eylül tarihleri için yeni Navtex ((Denizcilere Duyuru) ) ilan etti. Kıbrıs Adası’nın güneybatısında çalışmalarını yürüteceği alanda 18 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Yavuz sondaj gemisi  faaliyet yürütecek.

Bu bölge Güney Kıbrıs’ın sözde kıta sahanlığı ilan ettiği, Fransız Total ve İtalyan ENI şirketlerine arama ruhsatı verilen 6 ve 7. bloklara isabet ediyor.

Türkiye ‘nin Doğu Akdeniz’ de sondaj sahasına yönelik ilan ettiği NAVTEX ilanı duyurunda “Çalışma sahasına girilmemesi şiddetle tavsiye olunur” ifadesine de yer verildi.

Duyuruda;

” SONDAJ ÇALIŞMALARI, YAVUZ, ERTUĞRUL BEY, OSMAN BEY VE ORHAN BEY İSİMLİ GEMİLER İLE 18 AĞU-15 EYL 20 TARİHLERİ ARASINDA AŞAĞIDAKİ SAHADA YAPILACAKTIR.
34 06.13 K – 031 45.73 D
34 06.13 K – 031 57.80 D
33 56.18 K – 031 57.80 D
33 56.18 K – 031 45.73 D
ÇALIŞMA GEMİLERİNDEN AÇIK GEÇİLMESİ.
2. ÇALIŞMA SAHASINA GİRİLMEMESİ ŞİDDETLE TAVSİYE OLUNUR.” denildi. Verilen koordinatlar Doğu Akdeniz’de Kıbrıs’ın güneybatısına isabet ediyor.

Türkiye’nin Yavuz için Navtex ilanı üzerine Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bu sabah “karşı-Navtex” yayımladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise ‘geniş kapsamlı diyalog çağrısında bulundu.’

Türkiye aynı zamanda Oruç Reis sismik araştırma gemisinin, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalar yürüteceğini de bildirmiş, Oruç Reis’in çalışmalarını 23 Ağustos’a kadar sürdüreceğine ilişkin Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan etmişti.

YORUM YAP