DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bağışıklık bağırsaklarımızda başlıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bağışıklık bağırsaklarımızda başlıyor

Bağışıklığın bağırsaklarımızda başladığını biliyor muydunuz?.. Vücudumuzdaki mikroorganizmaların yüzde 95’i bağırsaklarımızda yaşıyor.

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik ”Güçlü bir bağırsak sağlığı için bağırsakta yaşayan mikroorganizmaların dengesi çok önemlidir.” diyor.

“Güçlü bir bağışıklık sistemi için, vücudumuzun dışarıdan gelen zararlı mikroorganizmalara karşı ilk savunma hattı olan sindirim sistemi mikyobiyotası önemli rol oynuyor. Vücudumuzdaki mikroorganizmaların yüzde 95’i bağırsaklarımızda yaşıyor ve bağışıklık sistemi hücrelerimizin yüzde 70’i bağırsaklarımızda yer alıyor. Bağışıklık sistemini doğrudan etkileyen hareketsizlik, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, stres gibi etmenler bağırsak dostu bakterilerin azalmasına, zararlı bakterilerin ise çoğalmasına yol açarak bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden oluyor. Bu durum pek çok hastalığın oluşmasına zemin hazırlıyor.”

Güçlü bir bağışıklık sistemi için mikrobiyotanın değiştirilebilir ve müdahale edilebilir bir yapı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik bazı besinlerin mikrobiyotada bağırsak dostu bakterilerin artmasına fayda sağladığını vurgulayarak, bunlar arasında Kefir,Yoğurt,Probiyotik lahana turşusu,Enginar,Hindiba kökü,Elma,Kurubaklagiller (Nohut, fasulye, mercimek gibi), Avokado,Ceviz,Yeşil çay ‘ı saydı.

YORUM YAP