DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yeni finansman konut kredi destek paketine rekor başvuru yapıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yeni finansman konut kredi destek paketine rekor başvuru yapıldı

Kamu Bankalarından 3 büyükşehirde 750 bin TL, diğer şehirler için ise 500 bin TL’ye kadar kredi kullanımı yapılabilecek. Yeni finansman konut kredi destek paketine rekor başvuru yapıldı…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi gazetecilerine açıklamalarda bulundu. Kampanya İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi imkanı tanıdığını hatırlatılarak 2 günde 15 bin başvurunun geçildiğini söyledi.

Sıfır konut projelerinde gelen talep ciddi bir hareketlilik doğurdu

Hükümet tarafından Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi Türkiye’nin dev kamu bankalarının desteği ile yeni finansman kredi destek paketi açıldı. Konut kredisi faiz oranlarında kamu bankaları tarafından sıfır ve ikinci el konutlar için sağlanan yeni finansman kredi paketi sayesinde 12 ay taksit ödemesiz, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı sıfır konutlar için uygulanmaya başlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konu ile ilgili olarak, ‘Konut kredisi ile ilgili 2 günde 15 bini geçtik. Fahiş bir fiyat olmaması konusunda kararlıyız. Kötü niyetli olanlara karşı çok net tavır koyacağız. Devir fırsatçılık yapma dönemi değil. Şikayetleri yakından takip ediyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Konutta kredi destek paketi hangi imkanı tanıyor?

Kamu Bankalarından konuta yeni finansman desteği kredide yüzde 10’dan başlıyor ve düşük özkaynak/peşinat oranı üzerinden uygulanıyor.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunuluyor. İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı kullanılabiliyor.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış