DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yolsuzluk İddialarını yayınlayan gazetecinin evine baskın üstüne baskın!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yolsuzluk İddialarını yayınlayan gazetecinin evine baskın üstüne baskın!

Osmaniye’de gazetecilik yapan Hasan Tolga Balcılar evi bir haftada üç kez polisler tarafından basıldı: “Son bir aydır tehdit ediliyorum, sebebi belediye ile ilgili yaptığım yolsuzluk haberleri” dedi. Osmaniye Belediyesi’nde yolsuzluk yaşandığını savunan gazeteci Hasan Tolga Balcılar ‘Porsche arabası olan muhasebe müdürü’ haberini yaptı. Açıklama beklerken evinin kapısına terör polisleri dayandı.

Gazetei Hasan Tolga Balcılar arka-arkaya evine baskın yapılmasının ardından, ”Mesleği bırakıyorum, bundan sonra devam etmeyeceğim. Ortada bir sorun var diyoruz, ‘niye sorun çıkartıyorsun’ diye devlet bana soruyor.’ açıklamasını yaptı.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuşan ve t24.com.tr’ de yayınlanan haberde Balcılar, “Hakkımda hiçbir karar yok. Ters kelepçe yaptılar, eşime silah doğrulttular. Mesleği bırakıyorum aileme bunları yaşatamam artık. Bugüne kadar karakol yüzü görmemiş eşimin hali ortada. 2,5 yaşında kızım var benim” dedi.

”Osmaniye çok küçük bir yer olduğu için bu tür haberleri burada hiçbir basın mensubuna yaptırmıyorlar. Ya tehdit ederler ya da para teklif ederler. Bana önce para teklif ettiler ben de ekran görüntülerini yayınladım. Para teklif edenler, ihaleyi alan şahıslardı. Bu konuyu kapat sana reklam verelim, para verelim dediler…

Ben bu şehirde doğmuş bir insanım, bugüne kadar kimseye en ufak bir yanlışımız olmadı ama anlamak istemiyorlar çünkü dönen paranın ve dönen işlerin haddi hesabı yok Osmaniye’de. Devlet Bahçeli’nin haberi var diyorlar, yalan söylüyorlar. Hiçbir şeyden haberi yok, gerçekleri yansıtmıyorlar. İnsanları uyutup, servetlerine servet katıyorlar. Dün bisikletle belediyeye giden kişinin bugün milyon dolarlık servetleri var ve bununla ilgili haber yaptığımız zaman bizi suçluyorlar. Dava açın diyorum varsa bir iftiramız, araştırılsın haksızsam her şeye razıyım.”

YORUM YAP