DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yunanistan, NATO’nun Doğu Akdeniz’ e karışmasını istemiyor!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yunanistan, NATO’nun Doğu Akdeniz’ e karışmasını istemiyor!

Yunanistan, NATO’nun Ankara ile Atina’nın Doğu Akdeniz’de askeri çatışma riskini azaltmak için teknik görüşmelere hazır olduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Yapılan açıklamada yer alan Yunanistan ile Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de gerilimi azaltmak için ‘teknik görüşmeler’ konusunda mutabakata vardığı iddiası gerçeği yansıtmamaktır” ifadesi yer aldı.

Öte yandan Yunanistan, Doğu Akdeniz’ de yaptığı oldu-bittilere yönelik siyasal destek arayışında AB ve özellikle Fransa’ yı yanına çekmişti.

Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan‘a destek, Türkiye’ye ise ”yaptırımlar dahil olmak üzere maksimum sertliği göstermeye kararlıyız” mesajı vermişti.

AB desteği Yunanistan’ ı NATO masasına oturmaya kaçınmasına neden oluyor

Fransa da bölgede gerilimi tırmandırmaya devam ediyor. Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle’ü Doğu Akdeniz‘e gönderiyor! Ayrıca Fransa ve Yunanistan’ın Savunma İşbirliği Anlaşması imzalamaya hazırlandığına ilişkin haberler de kulislerde yer aldı. 

Bu durum Yunanistan’ ın Doğu Akdeniz’ deki krizde ‘asimetrik’ siyasal pozisyonları itibariyle Türkiye’ yi baskı altına alarak uluslararası hukuka aykırı söylemlerini cesaretlendiriyor.

Bu nedenle Yunanistan, NATO ‘ nun bölgede askeri çatışmaya dönüşebilecek riskleri ‘simetrik’ müzakere masası üzerinden tartışmaya açmasından rahatsız olduğu görülüyor.

YORUM YAP