DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yunanistan’a diyalog çağrısı ile birlikte bir hatırlatma: ‘Kıbrıs halkı ve Türkiye’nin hakları korunacak!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yunanistan’a diyalog çağrısı ile birlikte bir hatırlatma: ‘Kıbrıs halkı ve Türkiye’nin hakları korunacak!’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’la Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimle ilgili olarak bölgedeki sorunların çözümü için diyalogdan yana olduklarını söyledi.

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan Akar, Türkiye’nin kimsenin toprağında, hakkında, hukukunda, sınırlarının ötesinde gözü olmadığını belirtti.

Akar, “Biz Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını, kendi hakkımızı hukukumuzu korumak ve kollamak için her türlü mücadeleyi yapmaya da hazırız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Türkiye’yi adete sahillerine hapseden akıl ve mantık dışı sözde Sevilla haritasını dayatmanın iyi komşulukla , hukukla müttefiklikle hakça tutumla açıklanması mümkün değil.”

Akar, Yunanistan ile yaşanan sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğini belirterek, sahada ve masada uluslararası hukuktan yana olduklarını ifade etti. ”Aklıselimin galip geleceğine inanmak istiyoruz. İyi komşuluk ilişkileri ve diyalogdan yanayız. Türkiye’nin uluslararası hukuka uygun anlaşmalarını sorgulamak yerine sağduyulu bakış sorunların çözümüne daha fazla katkı sağlar” dedi.

Türkiye’nin bölgedeki “haklarını ve çıkarlarını” korumayı sürdüreceğini belirten Akar, “Şu bilinmeli ki denizlerimiz bizim mavi vatanımızdır. Her damlası değerlidir.”

YORUM YAP