DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İLELEBET PAYİDÂRIZ

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
İLELEBET PAYİDÂRIZ

Toplumları birlik ve beraberlik içinde tutan tarihi, kültürel ve sosyal mirasları, yani ortak değerleridir.

Bu değerlerin bir veya ikisine sahipseniz toplum içinde her bireyle ortak bir noktanız var demektir, ola ki hiç bir ortak değere sahip değilseniz bile saygı duymanız yeterlidir.

Böylece toplumsal barış, huzur, güven sağlanır, tüm bireyler birlik ve beraberlik içinde yaşar gider.

Bizim ülkemizde de ortak değerlerimizin iki kıstası Milli ve Dini bayramlarımızdır.

Bu bayramlar geniş katılımla, büyük coşkuyla, sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle kutlanır ve görülür ki kimse kimseden farklı değildir.

Bazen bir iki çatlak ses çıkar, kimi Milli bayramlarda ecdadına küfür eder, bize bugünleri yaşatan atalarının kemiklerini sızlatır, kimi de Dini bayramlarda Allah’a, kitaba saldırır, Müslüman alemin huzurunu kaçırır.

Biri laikliğe, hukukun üstünlüğüne, demokratik Cumhuriyete çatar, diğeri kurbanlıkları hayvan haklarına, ibadeti inanç özgürlüğüne bağlar.

Ya arkadaş, be vatandaş, bu toplumun değerleri, inançları, normları, alışkanlıkları var, bu toplumun kabul ettiği, önem verdiği, özel gördüğü, yerine getirmesi gereken ortak eylemleri var, ya sen de katılacak, araya kaynayacaksın, ya da kenara çekilip uzaktan sessizce bakacaksın.

Sen bu toplumun binlerce yıldır ilmek ilmek ördüğü, geçmişten bugüne sandığında koruduğu çeyizi, öyle kolay kolay değersizleştiremezsin, paçavra gibi buruşturup bir kenara atamazsın.

Eğer bunu yapmaya kalkarsan gör bak başına neler gelir!

Eğer akıllanmaz, yapmaya devam edersen acaba başın yerinde mi durur?

Ayrıştırıcı, ötekileştirici kıt beyinler, birlik, beraberlik istemeyenler, toplumsal değerleri hor görenler, siz sanıyorsunuz ki böyle yaparak bu millet ortak değerlerinden ayrılır, ayrışır, bölünür.

Sanma; böyle bir şeyi aklının ucundan bile geçirme, tabi o akıl sende varsa.

Gerçeği gör; Dini bayramlardaki sevgimizi, saygımızı, Milli bayramlardaki coşkumuzu, aşkımızı gör.

Et tırnaktan ayrılmıyor işte, ayrılmayacak, aramızdan ayrılan sen olacaksın.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

YORUM YAP