DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SİYASET VİRÜS YAYIYOR!..

Yayınlanma Tarihi : Google News

AKP, CHP, HDP, MHP, İYİ PARTİ ve diğerleri, bir dargın, bir barışık, perde arkasında karışık, göz önünde dalaşık bir tablo çizerek milleti kin ve nefret duygularıyla doldurmaya, ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya yol yapıyor, çanak tutuyor.

Yüce Türk milletinin dirlik, birlik, beraberlik ülküsü, güven duygusu, toplumsal bağı adeta yok edilerek, ayrıştırılmış bir toplum yaratılmaya çalışılıyor.

Bunu bilerek ve kasten yapmıyorlarsa sorun yok diyemeyiz, çünkü yaptıkları ve söylemleri kelimenin tam anlamıyla ayrıştırıyor, güçlü bağlarımızı koparıyor.

İşte bu dil, söylem ve tavır bir virüs gibi Milli birlik ve beraberliğimizi öldürmeye çalışıyor, peki başarabiliyor mu? Asla başaramıyor ve başaramayacak, çünkü tabanda halkımız birbirine duyduğu gönül bağından zerre taviz vermiyor.

Bir milletin birlik ve beraberliğine kast ediyorsanız zararlısınızdır, virüssünüzdür ve ayrıca gerçek anlamda da virüs yayıyorsunuz, hem de bunu göz göre göre, göstere göstere yapıyorsunuz.

Millet bir yıldır korona virüs belasıyla uğraşıyor, canını kurtarmak için mücadele ediyor, nice canlar veriyor, ölüyor, tüm bu can pazarı yaşanırken siyasi parti liderleri, yöneticileri yangına körükle gidiyor.

İktidar partisi başarısız pandemi uygulamaları, lebaleb mitingleri, kapalı spor salonlarında yaptığı kongreleriyle, anamuhalefet ve diğerleri de kuralları ihlal edercesine olur olmaz halkla buluşma çalışmaları, sivil toplum örgütleriyle toplantılar, sözde erken seçim hazırlığı hareketliliğiyle ölümcül virüsü daha da bulaştırıyor.

Biz halk olarak tüm bu yaşananları görüyor, tanıklık ediyor ve şaşkınlıkla izliyoruz, Allahınızdan korkun, kuldan utanın diyoruz.

Daha düne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi kurallarına uymadığını ve lebaleb kongreler yaparak o illerdeki vaka sayısını arttırdığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Manisa’da aynı davranışı sergiledi.

Geçtiğimiz hafta önce Manisa merkezde bulunan Saruhan Otel’de, daha sonra Salihli ilçesinde Ziraat Odası toplantı salonunda çok sayıda muhtarla buluşan Kılıçdaroğlu’nun bu etkinliğinde mesafe kuralları hiçe sayıldı, lebaleb dolan salonlarda virüs amacına ulaştı.

Manisalı muhtarlar lebaleb dolduruldukları salonda yan yana, omuz omuza oturtuldu, tokalaşmalar, dokunmalar, yapışık nizam fotoğraf çekimleri ve selfiler birbiri ardına geldi, ortalık tam bir can pazarıydı, ama kimse bunu umursamadı.

Ve bir kez daha görüldü ki yoktu aslında birbirinden farkları, ama onlar da sosyal demokratların lideriydi ve onlar da olaya müdahale edip, sandalyelerde, koltuklarda mesafeli oturulmasını istemedi.

Görüldü ki anamuhalefet CHP iktidarın alternatifi olduğunu iddia etse de, henüz o olgunluğa, akla ve güce sahip değil.

Görüldü ki muhalefet etmek, eleştirmek, yönetmeye haiz olmak demek değil.

Görüldü ki CHP havanda su dövüyor, kendi söylediğine kendi inanmıyor.

Görüldü ki CHP yine duvara tostlar.

YORUM YAP